30 januari

Har varit ledig idag och oj så skönt att bara få koppla av! Igår kväll var jag så slut så jag tog en powernap på 2 timmar direkt efter jag kom från ärendena jag var på, på stan. Resten av kvällen mös jag med malin och cecilia framför tvn med chips och lite godis :) Där vid 23-tiden fick jag nå ryck och började dammsuga, dammtorka och skura hela övervåningen men det behövdes.

Idag steg jag upp före 8 för åka till luleå en sväng med malin och pappa men det blev inget datorköp. Varit med de små under dagen samtidigt som jag och pappa har suttit och fixat och fått in skickat min arbetsansökan till i sommar, förhoppningsvis jobbar jag hela sommaren, mmhh vad pengar! ;)

Ikväll har jag bara tagit det lugnt, legat framför datorn och suttit och varit social med maya, malin och mamma en stund också. Har nyss haft lite hemma spa, känner mig som en ny människa efter ansiktsmask, hårinpackning, nyrakade ben och massa olika produkter för mjuka upp mig (ansiktskräm, bodybutter, fotkräm osv)



Imorgon ska jag försöka att stiga upp i tid eftersom jag kollat att det ska vara -10 och det är inte så farligt kallt om man klär på sig så hade tänkt ta mig ut på en lång promenad. Vet inte vad som händer under dagen mer än att jag måste plugga en massa matte och hoppas väl även på att få träffa alexander en stund, var någon dag sen nu.



Har även bestämt mig på riktigt nu att jag ska börja med mitt gott nyttigt 2010. Dvs äta mer frukt och grönt och dricka mycket mer vatten. Ska försöka sluta med allt godis och slisk, eller någon helg dådå ska jag väl kunna unna mig men inte lika ofta som nu och som ett plus på det ska jag försöka ta någon promenad i veckan och även utföra andra övningar. Man mår så mycket bättre av det!
 
Nu tänkte jag slå igen datorn och lägga mig och läsa solo tidningen för att orka ta mig upp en någorlunda tid imorgon. Godnatt sötnosar! :)


skola + jobb

Vad hände med gott nyttigt 2010? ;D tycker jag misssköter mitt löfte ganska rejält! just nu sitter jag här och tar det lugnt med en ben and jerrys fast jag egentligen borde plugga ikapp matten som jag ligger efter i. Var ledig igår och gjorde inte ett skit av det jag behövde, dvs plugga städa slinga hår osv. Tänkte faktiskt gå ut på en promenad på 1 mil när jag vakna men ångrade mig genast när jag drog upp fönstret och såg att det var snöstorm ute. Var på mysmiddag på kina med familjen annars hände det inte alls något speciellt. Ska snart börja fixa mig för att gå på ett matte pass i skolan klockan 2 och sen jobbar jag kväll 16-21, ledig lördag-söndag i helgen.

händelserik helg

Har nästan slutat sitta vid datorn och det är faktiskt bara positivt, händer att jag loggar in en snabbis för att kolla vad som händer på facebook och uppdatera mig hära.

Nu har jag i alla fall haft lång ledigt och det har varit hur skönt som helst! Inte haft en minsta tanke att sätta mig vid den här dumburken när jag varit ledig och fått vila ut. I fredags fyllde som sagt min storasyster malin år så det första jag gjorde då jag vakna och såklart vaknade jag tidigt eftersom jag slocknade redan 9 kvällen innan helt utarbetad, så roligt filmsällskap hade alexander var iaf var det att ställa mig och baka ;D På fredags eftermiddagen kom folket och gratta henne och jag var hemma hela kvällen och bara mös på. På lördagen var vi in till stan på morgonen, jag och malin och på eftermiddagen for jag till sofia för lite mys med brudarna, såg en film som gick på tv och surrade och sen sluta det med några stycken stack iväg och festade. Var en härlig kväll, bara vara social och träffa lite annat folk. Nu idag har jag varit så jäkla slö, bara legat nästan hela dagen men skönt att kunna göra det ibland :) Tagit en lunch med malin och sett tv med bakis karra och chips är väl det enda som hänt än så länge säg ;) Nu blir det bädda rent i sängen, snabb dammsuga och plugga bort sista sidan i matten innan jag lägger mig. Jobbar 12-21 imorgon så kommer nog inte hinna så mycket mer alls under den dagen och sen upp för en tur 7-16 dagen därpå! Försöker hålla mig uppdaterad alltid dådå så det kommer nog ett inlägg senare i veckan :)



Bjuder på en bild på mig och malin från i fredags

19/1

Igår hade jag en slö städ dag, städade hela rummet och storstädade/rensade garderoben :) På kvällen kom alexander hit och umgicks, cissi slingade håret på mig och sen la vi oss någorlunda tidigt men det tog ändå ett antal timmar innan vi somna. Idag har jag varit på skolan på förmiddagen på matte B lektion, sen gick jag och sofia till stan och tog en lunch på dagobert, köpte med mig en tröja och prestenter till storasyster malin som fyller 21 år på fredag som jag inte kan avslöja här för jag vet att hon läser min blogg. Hennes blogg hittar du här malinnordberg.blogg.se, där kan ni se massa olika nageldekorationer mm. Ikväll har jag i alla fall jobbat och jag säger bara herregud vad jag är slut! Nu väntas lite skön sömn efter paradise hotel som är ett måste, sen upp för jobba 7-16 imorgon :)


Ni får stå ut med mina tråkiga och tjatiga inlägg just nu men det händer inte så mycket mer än jobb och ett plus på det är att jag måste bli bättre på ta bilder till bloggen!

helgen

Ja vad ska man säga om helgen? fredagens utgång var bra till en början, kul att träffa folk men som vanligt en massa gorm man hade klarat sig utan.. Nu är jobb helgen avklarad och är så trött så jag inte vet vad jag ska ta mig till, tur är väl att jag är ledig i morgon. Börjar inte förrän 4 på tisdag men då har jag skola innan på förmiddagen. Något positivt med den här helgen är i alla fall att jag fått träffa A, haft lite söndagsmys framför en film med karra efter jobbet ikväll :) Ska försöka sova ut imorgon sen hade jag även tänkt hinna städa rummet och garderoben och även ta en promenad och samtidigt kanske gå och sola en sväng? Får se vad som händer. Kanske blir stan en sväng för en mysig fika eller kanske till och med en mysig skoter tur? :) Nåja, nu ska jag lägga mig framför en rad avsnitt 'en annan del av köping' som jag förhoppningsvis somnar snabbt till.


15/1

Varit på stan under dagen med malin, där hittade jag mig bara nå nagellack och underkläder. Annars har jag bara tagit det lugnt och nu blir det snabb fix och sen utgång! dock nyktert för jag jobbar som sagt 12-21 imorgon ;p vi hörs, puss!


14/1

Kommer med ett litet snabbt natt inlägg för nu är jag så trött så ögonen stänger sig av sig självt!
Har varit super effektiv idag. Var små segt att dra sig upp klockan 6 då man jobbat kväll kvällen innan men jag tog mig upp till slut, går bra då man väl är på jobbet och håller i gång. På lunchen fick jag reda på att i-valen började idag så då var det bara bege sig mot skolan (var faktiskt duktig och gick) för att börja matematik b kursen. Efter skolan for jag in till stan en sväng för köpa hem nå block till skolan och innan middagen hann jag även bada mina små golvmoppar till hundar, efter maten satte sig malin och fixade mina naglar som jag dock lyckades förstöra då vi fjanta oss med vem som kunde få i mest popcorn i munnen. Nu ikväll har jag även hunnit se alvin och gänget med syster malin och mamma. Efter det började jag sy ihop nå hål i kläderna som jag lyckats göra, slå igång en tvättmaskin och medan jag väntade på den bakade jag en sockerkaka. Har precis hängt upp tvätten och nu väntar som sagt sängen. Är dessutom ledig imorgon och börjar inte förrän 12 på lördag, ändrat schema eftersom vi inte får jobba mer än 8 tim tydligen så går jag 12-21 både lördag och söndag och skönt är väl det istället för att gå 7-21! Nåja nu säger jag godnatt, kommer med ett inlägg imorgon. Inga planer för morgondagen än så länge





Utöver praktiken blir det nu att börja hård plugga på matte b:n för att klara kursen!


dagarna rullar på..

Hej å hå! Jag jobbar och står i, har nu jobbat 7-16 mån och tis, 12-21 idag som även frugan gjorde och 7-16 imorgon men inte klagar man för jag har äntligen börjat komma i rutin och trivs jätte bra :) Dagarna bara springer förbi, jag arbetar och när jag inte gör det sover jag väl för det mesta för det tar mycket, både psykiskt och fysiskt innan man lärt sig att vara med dementa. Idag har jag inte varit hemma på hela dagen men unnade mig och pappa ett frisco från max till middags rasten :) Har precis kommit ur duschen, ska bara ta mig nå kvälls fika och sen är det bara hoppa i säng igen för att stiga upp 6 imorgon. På fredag är jag äntligen ledig, skönt och välbehövligt men då jobbar jag resten av helgen, dvs lördag och söndag 7-21. Kommer i snitt ha jobbat 64 tim med rast den här veckan men det jämnar ut sig med andra lugnare veckor :) I helgen kommer väl även A hem, så hoppas på att få träffa honom en sväng. Nåja nu blir det ta sig fika och sen kommer jag slockna snabbt. Uppdaterar nog närmare helgen!


 
Bjuder på några bilder där vi förra året fick öva i metodrummet inför praktiken inom vården!


bilder

Bjuder på två bilder på mig och jennifer baby från förr och nu!


Förut!


Nu!


Miss you!

Här kommer en liten helg uppdatering:

I lördags blev det ingenting alls, blev slö och stannade bara hemma hela kvällen med familjen, pappa var också här några timmar :) mysigt! I söndags skulle jag upp i tid men det blev inte så, utan jag vaknade strax före 12 och då for jag iväg till stan med jennifer och malin, hittade ingenting alls men det berodde ju också på att de bästa klädesaffärerna här i stan var stängda. Vi tog i alla fall en mysig fika inne i gallerian och sen for vi vidare till pappa där vi lekte med de små hela dagen. Framåt kvällen hoppa vi i massa kläder och gick ut och busa i snön :) Vi var helt slut när vi kom hem till mamma, så vi fikade lite och jag hoppade i duschen och sen somnade vi med tvn på redan strax efter 9 men då vakna jag av att jennifer armbåga mig i ryggen klockan halv 1 och där var den nattsömnen förstörd så låg vaken enda till säkert 4 och sen upp strax före 7 igen för att gå till praktiken. Än så länge så verkar det bra där men kan ju säga att det är stor skillnad mellan demens och äldreboende. Var helt slut efter allt nytt idag, även fast vi gick en kort dag till 12 så slocknade i två timmar då jag kom hem. Nu ahr jag precis kommit hem från apoteket eftersom jag dragit på mig en förkyldning idag och har verkligen inte tid att vara hemma, bara bita ihop och gå och jobba ändå! fått veta schemat för den här veckan och det lär bli en tung vecka endast ledig fredag och så jobbar jag även lör, sön och mån så kommer kanske inte komma med uppdatering varje dag! Jag som hade hoppats på att få vara ledig första helgen för den har man oftast inte hunnit lära sig så mycket till och sen så kommer ju A hem från egypten i helgen och hade hoppats på att få träffa honom då eftersom det är en vecka sen sist! Nåja, det löser sig :) Nu blir det snart middag, sen hade jag tänkt ta mig en promenad och sen lär jag slockna tidigt efter duschen ikväll också. Puss! 

9/1

Lagade som sagt middag åt familjen igår. Det fick bli kyckling, ris, olika såser, två olika sallader och vitlöksbröd och en marängswiss till efterätt :) På kvällen for jag ut med Jenny och umgicks med jim och filip. Blev bara vara sociala och spela kort! Somnade sent som vanligt i natt och tog en timmas extra sovmorgon och steg upp 10 istället för 9. Fixade oss och sen stack vi iväg till luleå. Dagens köp blev bara en skjorta och nå smycken, ska in till stan i veckan och leta mig nå jeans. Ikväll var meningen att det skulle bli party men så blev det inte alls efter mycket velande, får se vad man hittar på istället. Ska även höra med jennifer baby om vi ska gå och ta en fika imorgon, sista dagen innan allvaret dvs praktiken börjar. Väntar just nu på att mamma ska komma hem med en onyttig flottig pizza men fan så gott åt mig och sen tror jag att jag far ut med jenny :) Vi hörs!

8/1

Sovit bort halva dagen som vanligt ;s Just slängt på mig en oversize stickad tröja, stickad mössa och leggings för att bege mig ner på affären i kylan med mamma. Idag har vi bara -25, eller bara och bara men så farligt är det ju inte. Idag har jag som sagt tänkt laga mat åt min familj, inte säker på om det blir kött eller kyckling än men det lutar mot kyckling eftersom det är min favorit mat och ingen annars brukar vela äta det. Sen får jag se vad jag mer kommer på för gott förrutom två olika sallader till som jag fått recept på i veckan av kickan och så blir det en marängswiss till efterätt. Har fortfarande inte bestämt mig om vad som händer ikväll, det lutar mot en hemma kväll eftersom det var ett tag sen jag tog det lugnt och dessutom måste jag orka upp i tid imorgon för en shopping tur i luleå. Kanske slänger in ett till inlägg efter maten, puss så länge!


Slänger in en bild från november, en myskväll med tjejerna!

7/1

Kommer med ett litet natt inlägg som vanligt!
Idag har det varit -32 grader här i norrbotten :S Tror att de flesta har suttit inne och tryckt hela dagen men man ska inte klaga på lite kyla! Fast det hade inte heller varit fel med lite värme som en viss person åker till nu i natt, hade gärna följt med i resväskan! ;D Varit en liten depp dag på morgon sidan när jag vakna men nu ikväll har jag varit med jenny och två andra nötter i björns, bara varit social, sett film och spelat kort :) Nu ligger jag inne hos lillasyster och myser och ska väl snart försöka ta mig i säng så att jag orkar mig upp imorgon och ringa chefen till min praktik som jag ännu inte fått tag i och jag börjar på måndag! börjar få smått panik på den biten :S men det löser sig nog, vet nog i alla fall en viss brud som kommer sova hos mig i 4 veckor nu för att ha nära till jobbet eftersom hon jobbar på samma ställe och det max är 100m från mig.

Helgen är redan planerad, imorgon hade jag tänkt laga go middag åt familjen och på kvällen pratas det om bastu och kanske sällskaps dricka med en massa tjejer och på lördag blir det en shoppingtur i luleå och på kvällen ett litet party med jenny om allt går som det ska på tävlingen hennes :) Nåja kommer in med ett till inlägg imorgon när jag vet hur det blir! Godnatt

Bilder

Här kommer det lite bilder från fester i slutet av 09 och början av 2010 som jag lovat lägga upp!


Gruvberget för någon helg sen!



Tjejfest hos jennifer!



Mys söndag hos jennifer 3/1



Hos robert i november



Hos jenny 2 helger sen



Nyårsafton -09

nattuggla?

Ligger fortfarande vaken och jag som skulle försöka vända om dygnet men hur gick det med det? var ju en bra bit påvägen där men jag tror jag misslyckades. Ligger här och funderar uti saker och ting, alldeles för mycket i skallen just nu och att träffa dig ikväll gjorde det hela så mycket svårare/jobbigare ;s Nu ses vi iaf inte på lite drygt mer än en vecka, kanske vad som behövs, att tid att tänka ut osv? skulle tro det!

Dagen har i alla fall spenderats med kickan, vi har käkat surrat och sett på tv :) mysigt att bara träffas och ta det lugnt! Imorgon har jag för en gångs skull inte alls några planer mer än att jag vill hinna leva livet lite nu sista dagarna på lovet innan praktiken börjar på måndag, dock inget mer party hoppas jag! måste försöka ta det lugnt på den biten ett tag, varit mycket nu på sistonde :p Nåja, ska lägga mig och bläddra i solo och sen försöka sova så jag tar mig upp någorlunda i tid imorgon. Slänger in ett inlägg imorgon :) godnatt sötnosar

6/1

Det kommer inte några bilder idag heller för just nu sitter jag i kickans systers lägenhet. Blev ändå ett litet party igår, vakna halvt sliten idag eller inte sliten men trött är jag! Varit på stan en sväng och handlat lite mat och msåte även påpeka att jag avr duktig och köpte frukt till filmkvällen istället för massa onödigt godis. Snart ska jag gå 20 jobbiga meter för att köpa mig en pizza på take off och ikväll blir det som sagt massa film tittande och därför kommer jag nog inte uppdatera något mer idag, för lär ju vara hemma ganska sent ikväll/natt. Jag lovar att komma med roligare inlägg så snart som möjligt!

Glömde även berätta igår när jag slängde in ett inlägg i all hast att jag fick rosor och en nalle av en viss person. Hade jag inte absolut inte väntat mig men det var fint gjort och glad blev jag :) man är som bara van att sånt händer i film

5/1

Jag var helt slut igår! Kämpade och höll mig vaken till 9 i alla fall :) Därför vakna jag helt pigg och utvilad idag redan vid 10 efter 13 tim sömn, åh så underbart. Tog det lugnt, åt frukost och gjorde allt i lugn och ro och sen stack jag iväg till stan med jennifer strax efter 12. Köpte mig nå underkläder och tog en fika bara, direkt efter det for jag vidare till lillasysters 2 års kalas och nyss hemkommen känns det som. Har precis lockat håret och fräschat till mig lite, snart blir det iväg på något party dock nyktert för min del ikväll hoppas jag! Blir bara ett snabbt inlägg eftersom skjutsen snart är här men skriver mer i morgon och som lovat så kanske några bilder då istället :) puss!

4/1

Under hela dagen igår gjorde vi inte ett skit, bara slöa. Var meningen att det skulle bli en lugn och tidig kväll för mig och jennifer men så började vi gorma om att vi skulle blanda oss en grogg och det hela slutade med att vi tog oss en grogg och då vart jenny också taggad och kom för att joina oss. Korkat egentligen på en söndag men vafan det är ju bara lov en gång och dessutom har helgen varit alldeles för trist och ska jag vara ärlig så tror jag att det var precis vad jag behövde, bara släppa tankarna om allt annat.

Vi hade det i alla fall jätte trevligt, satt och sjöng lips och vem vann nästan hela tiden om inte jag ;) sen så körde vi ölspelet ett antal gånger med mera.  Senare på kvällen kom Linus, viktor och viktor också och ja, vet inte vad jag ska säga mer än att de var en lyckad kväll. Spontan festerna brukar ju oftast bli bäst äre inte så? 

Har inte kunnat sova på hela natten igen så jag och jenny åkte hem till mig där vid 10 tiden och efter lite mat osv så slockna jag direkt, sov 3 tim innan syster väckte mig och bad mig följa med till stan och då hade jenny redan åkt hem? ;) Följde som sagt med på stan men hittade som vanligt inte ett skit i lilla boden men det får bli luleå någon mer dag i veckan. Nyss tryckt ett friscomål från max som jag längtat efter hela natten och meningen var väl egentligen att vi skulle åka dit redan 10 då de öppnar eftersom vi ändå var vakna men det blev aldrig så men nu är jag i alla fall nöjd och propp mätt. Blir en tidig kväll för min del, hoppas på att jag ska kunna sova i natt för kan inte påstå att 5 tim sömn på 2½ dygn är mycket. Vet inte vad det är men jag kan bara inte sova ;s Ska i alla fall försöka hålla mig uppe till minst 8 så jag inte vaknar före fan imorgon. Nåja, uppdaterar mer imorgon och då kanske det även kommer upp nå bilder från kvällen/natten. Puss!


Nytt år nya möjligheter

Är det så? eller nytt år nya bekymmer?
Har inte så mycket att säga om 2009 just nu, kanske sammanfattar en lista på året senare. Det avslutades i alla fall bra med att få se och höra på världens bästa calle i luleå under en shopping tur! tror ni skivan hans nöts om och om hos mig? Oja! Känner mig som en fjortis fan och flicka 14 ;D
Nyårsafton var meningen att de skulle bli smällare, skumpa och ett jäkla party men allt sket sig efter massa gorm som vanligt. Slutade med att vi var runt på lite olika ställen, var så gott som nykter och allt var bara allmänt tråkigt. Nyårsdagen blev dock en bra början på det nya året. Tog det lugnt med familjen här hemma framför en rad filmer och gotta :) sånna kvällar som man behöver ibland och det var alldeles för länge sen sist! Vet inte vad jag har att säga om den här dagen mer än att jag har umgåtts med jennifer sen jag vakna och även fått upptäcka att jag råkat ut för yttligare en idiot. Vet inte vad jag ska säga, är grymt besviken och trodde verkligen inte detta men det börjar nog bli en vana för mig? Nåja ingen ska få förstöra detta lov eller år för mig, utan 2010 ska bli ett toppen år för mig! Vad som händer får framtiden avgöra, eller hur? Nämen många ändringar ska ske detta år! Ett litet nyårslöfte till mig själv. Man kan ju undra vad jag gör uppe den här tiden, tiden när vanligt folk egentligen ska upp och jobba eller till skolan och jag har fortfarande inte änns tagit mig i säng. Det blir nog vaka hela "natten" eller det är ju redan morgon nu och senare väcka liv i jennifer baby som snarkat hela natten och då kanske få med henne på stan en sväng? :) Måste även påpeka att en av alla mina 5 syskon fyller år idag den 3e januari, inte vem som helst utan den minsta av oss alla. Lill gumman blir redan 2 år gammal men det firar vi inte förrän på tisdag. Tusan var åren går och vart försvann tiden? I år fyller jag även 18, inte alls länge kvar och börjar redan skrämma mig även fast det inte är så stort egentligen men det känns som ett stort steg inpå vuxen livet, att helt plötsligt få börja arbeta, ta körkort, stå för allt man gör själv, krogen och ja whatever vart försvann barn åren? Nåja, nu ska jag fortsätta kika runt lite till innan jag tar mig en dusch och gör mig klar för dagen. Kommer med en uppdatering senare idag!

Ny blogg

Valde att skapa en ny blogg för att rensa det förflutna och börja om från ruta ett! Den här bloggen kommer jag försöka uppdatera oftare och lägga in fler bilder i inläggen.

RSS 2.0